Ungdommens Nørrebro


Her skal vi hen i vores feltarbejde.

Posted in Uncategorized af vianb på marts 24, 2010

First Floor!

Vi skal i de to sidste dage af vores felt arbejde, til en ungdomsklub First Floor på det ydre Nørrebro. Vi har fået kontagt til denne ungdomsklub gennem Kræn som er Souschef, Pædagog og Gadeplanskoordinator for forskellige projekter på Nørrebro.

I First floor vil vi få mulighed for, at snakke med unge og medarbejdere i klubben. Vi kan også få en snak med en af bydelens  Gadeplansmedarbejdere eller evt. komme med på en vagt efter behov.

Her kan du se mere om First floor :  http://www.firstfloor.kk.dk/

Et ordsprog Kræn sendte os der beskriver filosofien i First floor: “Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.”
-Mahatma Gandhi-

FAKTA OM FIRST FLOOR

Ungehuset First Floor er en ungdomsklub under København Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltningen BUF – distrikt Nørrebro. I forbindelse med København Kommunes beslutning om etableringen af HGO i år 2000 (Heimdalsgade Overbygningsskole, der kun har elever på 8., 9., og 10. klassetrin), blev det samtidig besluttet at etablere en ungdomsklub i umiddelbar nærhed. Et tæt samarbejde mellem disse 2 kommunale institutioner, indgik således fra starten af deres virke. First Floor ligger på 1. sal. Deraf navnet.

Ungehuset First Floor er en del af Københavns kommunes ungdomspolitiske tilbud til byens ungdom. Vi udfører vores arbejde under de vilkår som politikkerne i København Kommunes Borgerrepræsentation har besluttet. Der er udstukket nogle faste retningslinier for økonomi og drift af ungdomsklubber. København Kommunens vedtagne “værdigrundlag” samt “værdibaseret ledelse”, indgår i vort arbejde. First Floor er administrativt en del af kommunens Børne- og Ungdomsforvaltning ( BUF ).

  Pædagogis tilgang:

Fundamentet for First Floor’s daglige pædagogiske praksis tager udgangspunkt i demokratiske processer, hvor dialog, medindflydelse og medansvar er de bærende elementer. Hele det danske samfund er opbygget og fungerer efter demokratiske spilleregler. Det er derfor en vigtigt forudsætning for unge mennesker, at de i praksis får muligheder for at  forstå og tilegne sig erfaringer med de fundamentale demokratiske spilleregler

 (Suna)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: