Ungdommens Nørrebro


Dagbog for feltarbejde

Posted in Uncategorized af vianb på maj 3, 2010

Imødekommenhed, flinke drenge, oplysende ledere, nysgerrighed og venlighed har vi mødt som det allerførste på vores kulturrejse til Mjølnerparken Nørrebro.

Lederen for Sjakket viste sig at være en fantastisk ildsjæl og personlighed, med 12 års erfaring i Sjakket med en lønnet arbejdsdag på 8 timer og en reel arbejdstid på12time

Vi fik en “Grand Tour” rundvisning af en superprofessionel 11årig personlighed. Han fortalte gladeligt om alt fra huslejestigninger til politik og sociale sammenhænge i boligkvarteret. Han viste alle de gode steder fra hans livsverden som jo var ret begrænset men hyggelig. Han delte gladeligt ud af sin lækre madpakke til os og fortalte om krydderierne og ventede på os ude ved toiletterne så han var sikker på, at vi kunne finde tilbage. Mobilen som han brugte som lommeregner fandt han ofte frem fra lommen for at forklare hvor stor hans families indtægt var.

Suna fik lært at ordet træls ikke findes i Staden – men fik til gengæld ordet nederen med tilbage.

De unge drenge ville gerne snakke med os. De var meget åbne og fortalte beredvilligt om brylluper, uddannelse og kærester og fritidsliv. Deres fritid tilbragte de meget i området. De drømte alle om at blive til noget. En af dem var en ung kommunikationsambassadør på 18 år og to af dem var pædagogstuderende. De håbede på ikke at komme i vuggestue i praktikken Et af spørgsmålene var – “har i nogen sinde set en ko” – ja sagde de, men så helt forkerte ud ved dette spørgsmål fra Suna. Vores antagelse var, at det vist ikke passede helt.

Ifølge vores opfattelse var det helt klart “de gode drenge” vi mødte i klubben. Da vi gik stod en gruppe unge på gadehjørnet med deres knallerter, blokken lidt længere væk. Hvorfor var de ikke i klubben??

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: